Eens iets anders dan een sweater voor de hubbie :)

Eens iets anders dan een sweater voor de hubbie :)

Na sweater nummer x werd het eens dringend tijd voor iets anders voor de hubbie. In de lente-editie van La Maison Victor (mei-juni 2019) staat de leuke Louis short voor mannen. Manlief kon toevallig wel een nieuwe short gebruiken en onze nieuwe gestreepte jeans riep om hierin verwerkt te worden! 

Ik maakte een medium. Meneer heeft een schoon lijf, dat mag ik wel zeggen :) Een mooie lijn, smalle taille maar stevige dijbenen door het jarenlange volleyballen. Hij vindt dan ook niet snel zijn goesting in de confectie. Eentje op maat dan maar :) Ik paste echter niets aan buiten de taille, die versmalde ik een beetje. En bij de volgende short ga ik die nog wat meer innemen (hoewel hij zijn shorten graag op zijn heupen laat hangen :)). 

De gestreepte jeansshort laat ook toe om wat met de streepjes te spelen. Ik liet de strepen verticaal lopen voor het grootste deel van de short, enkel aan de achterzakken liet ik ze horizontaal lopen. Bij nader inzien had ik dit ook moeten doen voor de inkijk van de zakken vooraan, dat maakt het nog wat speelser. De short heeft geen aparte tailleband die je erop moet zetten, dus hier kan je niet met de streepjes spelen. 

Het patroon op zich is niet erg moeilijk en zoals we gewoon zijn van La Maison Victor, heel goed uitgelegd en in beeld gebracht. Het vergt wat meer werk door alle verschillende patroondelen, zakken voor- en achteraan en sierstiksels die je moet geven. En je naaimachine moet wat harder werken door de jeansstof. Maar uiteindelijk een super resultaat! Ik zette er leuke houten knoopjes op van bij Veritas en plooide de onderkant van de pijpen van de short om in plaats van om te stikken. Het mocht nog iets extra hebben vond ik. 

   

De short is niet van zijn lijf geweest deze zomer (hij is meermaals gewassen hoor :)). Hij leefde zich dan ook goed uit aan zee zoals je ziet! 

Het stofje is een Italiaanse jeansstof met lichte strepen uit 100% katoen aan 19 euro per meter. Klik op de foto voor de link!

Veel naai-groetjes,

Eva

Terug naar blog