Een zomerse top: de Josie!

Een zomerse top: de Josie!

Ik maakte hem een tijdje geleden en hij is ook al goed gedragen deze zomer: de Josie boxy top van Fibre Mood. Het is een gratis patroon uit de vierde editie van het naaimagazine en je kan het hier downloaden. 

De Josie boxy top is een afgeleide van het patroon uit het vierde magazine en is dus enkel digitaal te downloaden. Laat je niet meteen afschrikken door het knip-en-plakwerk, het zijn niet teveel blaadjes :) En hij is het waard!

Heel belangrijk: het patroon is een boxy! Dat wil zeggen, een heel korte top waarbij je je buik ziet. Not my cup of tea (anymore). De blote-buiken-dagen zijn voor mij gepasseerd :) Maar geen paniek, de top is eenvoudig te verlengen.

Je knipt het patroon van het voorpand halverwege de neep en de onderkant volledig door, schuift de gewenste afstand naar beneden (bij mij was dat 10 cm, maar meet dit bij jezelf eerst na!) en je plakt er een stuk patroonpapier tussen. Hoe je moet verlengen of verkorten is trouwens hier op de site van Fibre Mood goed uitgelegd. Daarna herteken je de zijnaad opnieuw. In het achterpand doe je hetzelfde op dezelfde hoogte. Bij het knopenpad teken je gewoon dezelfde lengte bij (de positie van de knopen moet je dan wel aanpassen, maar dit kan je evengoed op het einde doen wanneer je de knoopsgaten maakt). 

De top zat bij mij op een avond in elkaar! De werkbeschrijvingen van Fibre Mood zijn heel erg duidelijk, zowel qua uitleg als qua tekeningen! Er komt vaak kritiek dat ze enkel digitaal te raadplegen zijn of dat je ze zelf moet afdrukken (niet doen!) maar digitaal kan je de tekeningen heel scherp vergroten wat het nog duidelijker maakt! We gaan trouwens meer en meer moeten wennen in de toekomst aan de digitale naaiwereld waarbij de patronen en beschrijvingen enkel nog digitaal zullen worden aangeboden... Maar dit hoeft geen nadeel te zijn! 

Het knopenpad achteraan maakt de top helemaal af en ook het beleg zorgt voor een mooie en nette afwerking van de armsgaten. 

Het stofje dat ik gebruikte, is een Italiaans katoentje dat een linnen look heeft en zaaaaalig draagt! Lekker licht in de zomer! Het viel erg in de smaak waardoor het binnen de kortste keren uitverkocht was. Maar niet getreurd, we hebben deze nog in een andere, zacht roos-oranje kleur, ook super mooi! Klik op de foto voor de link. En je hebt er maar een metertje van nodig :)

Met dank aan @astridnickfoto, onze huisfotograaf, voor deze leuke foto's!

Veel naai-groetjes,

Eva

 

Terug naar blog