De Mira van Fibre Mood: een nieuw favorietje!

De Mira van Fibre Mood: een nieuw favorietje!

Hij zat al een tijdje in mijn hoofd, een romantische Mira. Maar je kent het wel, tijd... In onze winkel lag de perfecte combo: het gebroken witte double-gauze stofje van Atelier Brunette en een prachtige Griekse kant. Van dat laatste had ik nog een stukje thuis liggen. Ideaal dus! 

Het Mira patroon van Fibre Mood is een eenvoudig naaiprojectje dat heel populair is, zo te zien aan alle creaties op instagram en de website van Fibre Mood. Een bovenpand zonder nepen met knoopje achteraan, een middenstuk en onderkant en een wat bredere mouw. Je moet wel voor het oversized model te vinden zijn, wat bij mij allerminst het geval is :) Maar omdat je het middenstuk en onderste deel moet fronsen, kan je versmallen naar eigen smaak. De soepelheid van je stof is hier wel heel bepalend. Ik had een double-gauze katoentje wat niet heel soepel doorvalt. Aan het bovenpand heb ik niets veranderd maar het middenstuk en het onderste deel heb ik wel stevig versmald. Het middenstuk heb ik ongeveer 40cm in totaal versmald (dus ca. 20cm per patroondeel), het onderste zeker 70cm (35cm per patroondeel). Het stofverbruik van Fibre Mood is vaak nogal ruim, ook hier. Alleen al met het versmallen van het onderste pand en wat puzzelen, had ik maar 1,8m double-gauze nodig! 

De jurk is ook eerder aan de korte kant vind ik zelf. Ik ben natuurlijk 1,80m groot dus verlengen is bij mij een standaard activiteit. Door het toevoegen van de kant verlengde ik al twee keer een vijftal centimeter, ik verlengde ook het bovenstuk 3cm en het onderste pand eveneens. De mouw kortte ik 5cm in omdat ik ook daar een stukje kant wou aanzetten. 

De stukjes kant toevoegen was helemaal niet moeilijk! Sommige klanten deinzen een beetje terug voor het werken met kant, omdat het moeilijk zou stikken. Niets is minder waar! Het gaat echt vlot! Ik knipte eerst de repen uit de Griekse kant, je kan hier makkelijk langs de rondingen van de kant knippen en dan bovenaan recht afknippen, zoals op onderstaande foto's:

  

Ik heb vervolgens de kant dichtgestikt aan de zijnaden zodat ik die mooi over het bovenstuk of het middenste pand kon schuiven. Goede kanten van de stoffen op elkaar en vaststikken op 1cm van de rand. Daarna draaide ik de kant naar voren, dus met de goede kanten van de stof naar je toe. Even plat strijken en dan nog een stiksel bovenop, net naast de rand van de double-gauze zodat je de naadwaarde vaststikt voor extra stevigheid. 

Echt, wat ben ik er blij mee! Gelukkig komen er nog mooie zomerdagen aan om hem te dragen! En bedankt ook zusje voor deze geweldige foto, een toppertje!

Geïnspireerd? Beide stoffen vind je via onderstaande link:

    

Veel naai-groetjes,

Eva

Terug naar blog